Spierings

De REX Cement Stop is meer dan een cementbegrenzer. Het is een cementstop die het intramedullaire kanaal absoluut afdicht voordat botcement wordt ingebracht tijdens een heupvervangende operatie. Zijn voordelen:

  • Geen cementlekkage
  • Weerstaat hoge druk zonder migratie
  • Biocompatibel materiaal
  • Verschillende maten voor een groot aantal kanaaldiameters

GEEN CEMENTLEKKAGE

Door zijn unieke ontwerp zorgt de REX Cement Stop voor een optimale prestatie. Als gevolg van de uitzetbaarheid van de gelatinebussen, past de REX Cement Stop zich aan elke onregelmatige vorm aan en vormt een perspassing in het intramedullaire kanaal. De REX Cement Stop voorkomt cementlekkage.

BESTAND HOGE CEMENTDRUKKEN ZONDER MIGRATIE

Om maximale interfacesterkte te bereiken, is een optimale penetratie van cement in het trabeculaire bot nodig. Dit verlengt de levensduur van de gezamenlijke reconstructie. De druk die nodig is om deze penetratie te bereiken, vereist een aanzienlijke weerstand van de geïmplanteerde cementbegrenzer. De REX Cement Stop is bestand tegen hoge drukken met beperkte migratie en maakt daardoor een optimale cementpenetratie mogelijk.

BIOCOMPATIBEL MATERIAAL BIJ REVISIE

De REX Cement Stop is voorzien van een nieuwe, geavanceerde technologie met materialen waarvan bewezen is dat ze effectief zijn bij duizenden patiënten:

Resorbeerbare gelatinebussen: de traditionele gelatine die in de bussen wordt gebruikt, is zeer biocompatibel en resorbeert volledig binnen 2 weken.
De getande pen, ring en borgringen zijn gemaakt van PMMA. Het vergrendelingsapparaat integreert met de PMMA-cementmantel, waardoor het gemakkelijk kan worden verwijderd tijdens revisie.

VERSCHILLENDE MATEN DEKKEN ALLE DIAMETERS

Een exacte, tijdrovende meting van de diameter van het intramedullaire kanaal is meestal niet nodig. De REX Cement Stop zet uit en past zich volledig aan elke onregelmatigheid van het intramedullaire kanaal aan, waardoor chirurgen gemakkelijk de juiste maat kunnen selecteren. Er zijn vijf verschillende maten REX Cement Stop, voor alle diameters van ø 9 tot ø 19 mm.

VEILIGHEIDSMECHANISME

De REX Cement Stop heeft een ingebouwd veiligheidsmechanisme. Wanneer de maximaal toelaatbare druk op het dijbeen is bereikt, breekt de koppelkop van de cementstop af.

KAN DISTAAL VAN DE ISTHMUS WORDEN GENSTALLEERD

De REX Cement Stop wordt in zijn oorspronkelijke vorm ingebracht en kan onder de landengte worden ingebracht, vanwege zijn uitzetbaarheid na het passeren van de smalle landengte.