Soluxa

Soluxa ontwikkelt gekleurde zonnepanelen op basis van de Vibrant colour technologie. Gekleurde zonnepanelen zijn interessant voor toepassingen waarbij esthetiek belangrijk is, zoals gevels. Hoge gebouwen verbruiken veel energie, terwijl ze maar weinig dakoppervlak hebben voor zonnepanelen.

Voor Nederland oogst een zonnegevel op het zuiden ongeveer 85% van de zonne-energie in vergelijking met een opstelling met plat dak. De meeste gebouwen hebben een relatief groot geveloppervlak dat geschikt is voor zonnepanelen, dus de potentie voor zonne-energie is enorm. Omdat de gevel echter het gezicht van uw gebouw is, heeft u visueel aantrekkelijke gevelpanelen nodig. Zwarte zonnepanelen bieden architecten over het algemeen niet de vrijheid die ze nodig hebben voor het ontwerpen van ultramoderne gebouwen.

Soluxa biedt aantrekkelijke gekleurde zonnepanelen om zonne-energie uit uw gevel te halen. In plaats van energie van het net te verbruiken, wordt uw gebouw met een zonnegevel netto energiepositief. Levendige zonnepanelen vervangen conventionele (inactieve) bekledingsmaterialen.

Hoewel zonnepanelen in eerste instantie iets duurder zijn, hebben ze door hun energieproductie een terugverdientijd van zo’n vier jaar. Zo wordt uw zonnegevel een duurzame investering die zichzelf binnen enkele jaren terugverdient. Het is onze missie om samen met opdrachtgevers zoals jij in 2025 500.000 m2 zonnegevels te realiseren.