Retter Medical

Retter Medical wil het werkleven van hulpverleners en in het bijzonder ambulancepersoneel makkelijker maken. Ambulancemedewerkers zijn doorzetters waar we veel respect voor hebben: zij staan altijd klaar om patiënten te helpen, werken onder druk en stress en krijgen misschien niet altijd de waardering die ze verdienen.

Schepbrancards worden al sinds jaar en dag gebruikt door hulpverleners over de hele wereld. Ze waren tot nu toe de beste manier om patiënten veilig en stabiel op te heffen én te vervoeren. Ambulancemedewerkers moeten veel en vaak zwaar heffen. Op minder toegankelijke locaties moeten zij zich in allerlei bochten manoeuvreren. Dat leidt tot fysiek ongemak en klachten. Niet alleen op het werk, maar ook thuis.

Hieruit is Retter’s innovatie voortgekomen.

We combineerden praktische ervaring in het werkveld, inzichten van ambulancepersoneel en technische kennis. Daaruit ontstond de Multi Scoop Pro: om het dagelijks werk van ambulancemedewerkers prettiger, lichter en efficiënter te maken. Want hun taak is zwaar genoeg.

Retter Medical is nieuw, ervaren en vernieuwend. Wij bereiken met innovatieve oplossingen impact in de zorg- en hulpverlening. De komende jaren realiseren we daarom zoveel mogelijk duurzame en innovatieve medische hulpmiddelen voor reddingsdiensten en andere zorghulpverleners.