Opening POP’HUB

Maandag 28 september zijn de deuren van de POP’HUB geopend: een uniek project waarbij alle innovaties uit het Rijk van Nijmegen verzameld zijn in één fysieke winkel op de Marikenstraat. Het is een bruisende plek, waar continu nieuwe innovaties te vinden zijn. We presenteren de innovaties, maar valideren ook ideeën van StartUps  en verbinden het winkelend publiek met ondernemers en uitvinders. 


Monique Esselbrugge, wethouder Economie en Binnenstad heeft de winkel geopend door de eerste vloersticker te plakken. Dit is de start van de lijn van innovaties uit het Rijk van Nijmegen. Wethouder Esselbrugge: “Dit project helpt mee om de trots van Nijmegen te laten zien, om te verbinden en het netwerk te versterken en om die ontzettend belangrijke toevallige ontmoeting te stimuleren.” Vervolgens werden vier innovaties uit het Rijk van Nijmegen gepresenteerd door ondernemers. 

Wethouder Monique Esselbrugge opent de POP’HUB


Innovaties uit de regio in de winkel

Bram de Groot laat kunst en innovatie elkaar ontmoeten met een identiteitskaartlezer. De NFC chip hierin, bedacht en geproduceerd door NXP in Nijmegen, wordt gevisualiseerd in jouw unieke 64-bitscode. Eentjes en nulletjes komen tot leven.

AgencyX is een Nijmeegs bedrijf in de evenementensector. In de coronaperiode hebben zij via Augmented Reality een Street Safari georganiseerd in de Koopgoot van Rotterdam. Dierentuindieren komen echt tot leven op je scherm. Op deze manier konden de vele thuisblijvers deze zomer zich toch goed vermaken. 

Door middel van een slim algoritme en artificial intelligence komt Van Gogh terug. Niet alleen zijn bestaande schilderijen kunnen helemaal gereproduceerd worden, inclusief relief. Doordat deze techniek van zichzelf leert kunnen ook andere schilderijen of foto’s ‘VerGoghd’ worden. De techniek is nog niet op de markt, maar hangt bij POP’HUB om gevalideerd te worden. Door middel van een tablet kunnen bezoekers hun mening geven over deze techniek zodat deze aansluit bij de behoeften van de markt. 

Natuurkundige Paul Kessener kan kraanwater aanpassen waardoor er kleuren in geprojecteerd worden. Dit kan gebruikt worden om mensen te waarschuwen over de waterkwaliteit. Deze innovatie uit het Rijk van Nijmegen staat klaar om de wereld te veroveren. Paul Kessener kom op 8 oktober om 16.00 langs om over zijn innovatie te vertellen. Voor meer info: zie https://pophub.nl/

Initiatiefnemers

Het project is geïnitieerd door StartUp Nijmegen, om het innovatieklimaat in het Rijk van Nijmegen te stimuleren. Met de hulp van het Ondernemersfonds en de Gemeente Nijmegen is het idee ook daadwerkelijk tot leven gekomen. De POP’HUB zal minimaal een jaar open blijven in de Marikenstraat. POP’HUB nodigt heel het Rijk van Nijmegen van harte uit om eens langs te komen en te ontdekken waar het Rijk van Nijmegen innoveert.