Mobilane siert de wereld met zijn innovatieve groene vingers.

Auteur: Mirande van Kerkhof

Tijdens de interviewreeks ‘innoview’ schetsen we portretten van innovators. Inspirerende ondernemers, uitvinders en patenthouders vertellen het verhaal over de knappe koppen achter de innovaties. Zo zie je pas echt hoe het Rijk van Nijmegen innoveert! Vandaag is Annelies Kieboom van Mobilane aan de beurt. 

Via facetime ontmoeten we Annelies Kiekboom in de Pop’Hub winkel op woensdag 2 december. Mobilane is een familiebedrijf wat in 1926 is opgericht door de Opa van de partner (Alexander Ilsink) van Annelies. Alexander is nu de managing director van Mobilane. Het bedrijf bestaat dus al meer dan 100 jaar! Uiteraard niet in de vorm zoals het nu is in 2020. Mooi om te horen van Annelies hoe dit bedrijf tot stand is gekomen in al die jaren.

DE START IN VOGELVLUCHT

Zo’n 100  jaar geleden rond 1926 had de Opa van Alexander een kwekerij en vanuit daar ontstond de liefde voor alles wat groen was! De vader van Alexander besloot in 2000  kant en klaar hagen te ontwikkelen. Een innovatieve ontwikkeling die veel mensen aansprak. Een kant en klare haag , groene daken, groene wanden en gevels behoren tot de mogelijkheid. Dit innovatieve idee werd opgepikt door het tv-programma Eigen Huis en tuin van RTL4. Hierdoor ontstond er steeds meer aandacht en belangstelling voor dit product. Heden ten dage is Mobilane zelfs marktleider in het duurzaam ontwikkelen en leveren van groensystemen. Ze bieden een oplossing voor bijna iedere situatie in en rondom huis of bedrijf.

ONTWIKKELING

Mobilane is onderdeel van de Darthuizer Groep, al bijna 100 jaar een begrip op het gebied van innovatie en kwaliteit in een groene omgeving. Momenteel heeft Mobilane vestigingen in de Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en zelfs Zuid-Afrika. Wereldwijd zijn de groensystemen te vinden bij particulieren en bedrijven.

In Nederland heeft Mobilane zo’n 150 dealers.

DOELEN

De missie is het creëren van een beter en duurzaam woon-werk-leefomgeving. Met de inzet van de innovatieve groensystemen wil Mobilane bouwen aan een betere en gezonde leefomgeving. De voordelen zijn hiervan zijn onder andere verbetering van luchtkwaliteit, een gezonde omgeving daarnaast is het plantenonderhoud eenvoudig, ruimtebesparend, licht van gewicht en volledig recyclebaar. 

Daarnaast biedt Mobilane ook werkgelegenheid aan mensen met afstand van de arbeidsmarkt. 

GROEI VAN HET BEDRIJF & CORONA

Ondanks dat afgelopen jaar de internationale zakelijke markt stil lag gebeurde er ook veel mooie dingen. De particulieren markt omarmde de groenhagen en doordat iedereen thuis werkte kwam er ook steeds meer belangstelling voor de ‘’Green inspriration” in en rondom huis. Een van de voorbeelden is te zien in de Pop’Hub Store in Nijmegen.

POP’HUB & TROTS

Mobilane is er trots op dat de plantenschilderijen tentoongesteld worden in de Pop’Hub winkel. Hierdoor kunnen consumenten heel toegankelijk kennismaken met de innovatie van Mobilane.

Wil je meer weten over Mobilane? Kom gauw kijken naar de demo bij Pop’Hub in de Marikenstraat 40.