Doeko

HighTech gereedschapsmaker én lampen?!
Doeko is in 1964 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot specialist in engineering en productie van stempels, matrijzen en fijnmechanica met nauwkeurigheden in het micronbereik. Doeko levert onder meer aan de halfgeleider- en elektronica-industrie.

Kunststofverwerkende industrie
Een andere specialisatie is de productie van geavanceerde thermovorm-, spuitgiet- en extrusiegereedschappen voor de kunststofverwerkende industrie. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de productie van dunwandige IML-verpakkingen. Zowel in de elektronica als in de verpakkingsindustrie zijn de gereedschappen de beslissende factor voor de combinatie van zeer korte cyclustijden en toleranties binnen micron-grenzen, waarbij geen productuitval mag optreden.

De ontwikkeling van designverlichting
Bij een breder publiek heeft Doeko zich gemanifesteerd als de gereedschapspecialist die de succesvolle Raimond naar een ontwerp van Raimond Puts voor Moooi (www.moooi.com) met honderden leds mogelijk heeft gemaakt. Doeko en zusterbedrijf Ox-id tekenden voor de engineering van alle onderdelen en voor de productie- en assemblagemethode.