Ampleon

Ampleon, met hoofdkantoor in Nijmegen, heeft 1.600 medewerkers in wereldwijd zestien ontwikkel-, verkoop- en productiefaciliteiten. Het bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring in productinnovatie en engineering knowhow van hoogfrequente vermogenstechnologie [RF Power]. Niet alleen bestaande markten, zoals draadloze infrastructuur voor mobiele telefonie, televisie en radio, industriële, wetenschappelijke en medische toepassingen, luchtvaart en defensie, maar ook nieuwe markten, zoals ovens, magnetrons en plasmaverlichting. Met een duidelijke focus om in nauwe samenwerking met klanten de enorme mogelijkheden van data- en energie-overdracht met RF Power te benutten, wil Ampleon meer investeren in R&D activiteiten.
In de POP’HUB laat Ampleon een voorbeeld van een plasmalamp zien. De energie die nodig is om het plasma op te wekken wordt geleverd door een Ampleon RF Power transistor.
Plasmalampen worden o.a. ingezet in de openbare verlichting. Kun jij op de goed verlichte parkeerplaats in de POP’HUB de auto snel en netjes inparkeren?